Over Olav

 

Januari 1996: mijn eerste eigen internetaccount bij xs4all.

In de jaren ervoor was ik via het ICT bedrijf van mijn stiefvader in aanraking gekomen met het toen nog 'mysterieuze' internet. En dat maakte mij nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid bleef in de jaren daarna groeien. Nieuwsgierig naar de werking. Naar de mogelijkheden. Naar waarom het als bezoeker op de ene site veel makkelijker is om iets te vinden dan op een andere. Naar hoe bezoekers door een website heen klikken. Naar hoe je kunt ontdekken waarom bezoekers niet dat doen op je site als je zou verwachten. Naar de kosten versus opbrengsten. En naar de verbeteringsmogelijkheden van die opbrengst.

Vanuit deze nieuwsgierigheid ben ik na mijn HBO-studie Marketing, Communicatie en Vormgeving gaan solliciteren naar een 'internet-baan'. En dat bleek niet heel moeilijk omdat deze studie mooi aansloot op het toen nieuwe vakgebied internet.

Sinds die eerste baan bij Tribal DDB Amsterdam in 2000 tot mijn start als zelfstandig online marketeer in 2014, heb ik veel verschillende functies mogen uitvoeren en veel vakkennis in de praktijk opgedaan. Van junior projectmanager tot e-business consultant, van portal beheerder tot online marketeer / customer journey expert / online sales specialist (of hoe ze het beestje ook noemen) en van e-campaigner tot social media marketeer. Werkzaam voor zowel commerciële organisaties als een grote non-profit organisatie. Aan zowel bureau- als aan klantzijde.

En die nieuwsgierigheid? Die is er tot op de dag van vandaag!

Met de opgedane praktijkervaring help ik vandaag de dag mensen en bedrijven met hun online activiteiten. Ik help als de bestaande activiteiten geoptimaliseerd moeten worden. Ik help als er nog geen overzichten van de bezoekcijfers zijn, of als de bestaande verbeterd moeten worden. En ik help als er nieuwe content moeten komen.

Bent u ook nieuwsgierig geworden? Bel of mail mij dan. Ik kom graag een keer langs om te kijken hoe ik ook u kan helpen.

Met vriendelijke groet,

Olav Speets

Bel of e-mail mij.

 

 

Olav Speets E-business logo op wit_222x151px_120dpi